slimbedrijvenvinden.nl

De 3 aandachtspunten bij zwart-wit printen

Zwart wit printen

Als je een liefhebber bent van zwart-witafdrukken, dan gaat het niet alleen om het in huis halen van de juiste hoogwaardige middelen zoals de printer, het papier en de inktcartridges. Het is ook belangrijk om je verder te verdiepen in wat een zwart-witafdruk goed maakt.

In dit artikel leren we je de 3 aandachtspunten waar je op moet letten om professioneel in zwart-wit af te drukken. Alle basisprincipes van afdrukken in zwart-wit zijn ook relevant en noodzakelijk voor afdrukken in kleur.

1.      Echt zwart en echt wit

Een van de cruciale dingen met betrekking tot het afdrukken in zwart-wit is dat je zeker moet weten of je echt zwart hebt. Je moet er zeker van zijn dat je ook echt wit hebt en je wilt een zo breed mogelijk bereik van midden tonen als als dat er mogelijk is.

Nu is zwart in een afdruk een beetje lastig, want hoe zwart een zwart kan zijn, is vaak afhankelijk van je papier, en dat is een volgend aandachtspunt waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Wanneer zwart niet zwart genoeg is en wit niet wit genoeg is, neemt het contrast in jouw afbeelding sterk af, en dat is wat een algehele grijze waas over de afbeelding kan veroorzaken. Het kan lijken alsof je door een soort mist kijkt. Door middel van een beeldcorrectie kun je deze waas weer doen verdwijnen, om alles in de foto echt goed te kunnen zien.

2.      De juiste papiersoort

Het kiezen van de beste papiersoort voor jouw project begint met het begrijpen waarom papier zo’n cruciaal element is. Jouw klanten stellen de kwaliteit van jouw marketing gelijk aan de kwaliteit van jouw producten en diensten. Dus als je zorgt voor een afdruktaak van hoge kwaliteit, dan kunnen anderen zich daarmee inbeelden dat je een bedrijf van hoge kwaliteit hebt dat producten, services en klantenondersteuning van hoge kwaliteit biedt, wat van invloed is op de inkoop beslissingen.

3.      De juiste apparatuur

Tot slot nog een laatste aandachtspunt over zwart en wit: hoe breder jouw verzameling hulpmiddelen, des te creatiever je bent voor het vastleggen van een scène. Dus zelfs als je normaal niet in zwart en wit werkt, kan het geen kwaad om er een beetje onderzoek naar te doen.

En je leert meer over de juiste apparatuur op Uwcartridgewinkel.nl, zoals de kwalitatieve HP series die compatibel zijn met HP 301XL cartridges. En misschien kom je er gaandeweg wel achter dat zwartwitfotografie een gebied van fotografische expertise is dat je verder wilt verkennen.

Mobiele versie afsluiten