slimbedrijvenvinden.nl

Kunststof kozijnen: voor bedrijf of thuis

kunststof kozijnen

Geen plastic uitstraling meer

Voor je huis of bedrijf op zoek naar kozijnen? Probeer eens kunststof kozijnen. Ze lijkten tegenwoordig net echt op houten kozijnen. Een expert zou het verschil alleen van heel dichtbij kunnen zien. Over het algemeen heerst nog steeds het idee dat houten kozijnen beter zijn dan kunststof kozijnen, maar niets is minder waar! De tijd dat kunststof kozijnen een plastic uitstraling hadden is voorbij. Voor degenen onder ons die helemaal op zoek zijn naar een update van hun huis, neem er ook een mooie dakkapel bij!

Waarom kunststof kozijnen dan?

Kunststof kan tegenwoordig zo gemaakt worden, dat het een houten uitstraling heeft. Zo heb je de positieve eigenschappen van kunststof, zonder dat het plastic is. Je kunt je monumentale bedrijfspand of je huis nog steeds die klassieke sfeer geven maar dan met kunststof kozijnen. Bovendien heeft hout een aantal kenmerken die het niet in een postief licht stellen. Hou heeft de karakteristieke trek dat het kan gaan rotten met houtrot. Ook heeft hout het zwaar onder bepaalde weersomstandigheden zoals veel water en wind. En zoals gezegd ziet zelfs een professionele ramenzetter het verschil niet direct tussen kunststof kozijnen en houten kozijnen. Kunststof is hier duidelijk de beste keuze.

Jarenlang plezier

Kunststof heeft nog andere positieve kenmerken. Zo bljiven kunststof kozijnen kleurecht. Schilderen hoeft dus niet meer, misschien af en toe een beetje afstoffen maar dat is eigenlijk het enige onderhoud dat je er aan hoeft te verrichten. Je portemonnee wordt blij van je keuze voor kunststof, omdat een schilder inhuren nog een behoorlijk dure grap kan zijn. Zelfs knalkleuren zoals geel of rood blijven mooi echt, jarenlang. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ontzettend duurzaam. Je hoeft ze niet gauw te vervangen. Wederom is je portemonnee blij met deze beslissing!

Het lijstje gaat door

Er zijn dus nog meer voordelen aan kunststof kozijnen. Ze zijn warmte-isolerend, ook belangrijk. In de winter wordt de winterkou buiten gehouden en de hitte van de haard binnen gehouden, en in de zomer wordt de zomerhitte buiten gehouden en blijft het lekker koel in huis. Kunststof kozijnen versterken de werking van dubbel glas in je kozijnen ook, daarmee werken ze extra isolerend. Daarnaast beschikken ze over een nauwe aansluiting, zodat er geen lucht dorheen kan en geluid beter buiten gehouden wordt. Ze zitten in stalen profielen die extra stevig zijn en dus wel tegen een stootje kunnen. De keuze is nu helemaal makkelijk gemaakt, kunststof is duidelijk de winnaar uit deze opsomming!

Mobiele versie afsluiten