slimbedrijvenvinden.nl

Snel van ongedierte af met deze tips!

ongedierte bestrijden in Den Haag en omgeving

Van ongedierte wil je zo snel mogelijk af, of dit nou in huis is of in de garage, ze moeten zo snel mogelijk weg. Maar vaak is dit geen eenvoudige klus, ongedierte is vaak hardnekkig, gelukkig kunnen de volgende tips je helpen om een ongedierteplaag te voorkomen of te verhelpen. Heb je een acuut probleem? Neem dan snel contact op voor ongedierte bestrijden in Den Haag en omgeving.

Ongedierte in de tuin

Ongedierte wordt aangetrokken door verschillende dingen. Muizen en ratten komen af op voedsel, strooi je dus brood in de tuin voor de vogels, dan is de kans groot dat hier ook muizen en ratten van mee komen snoepen. Ook wespen zijn er in de zomer als de kippen bij als je buiten zit te eten, maar wespen komen meer af op zoetigheid. Om wespen weg te houden is het aan te raden om verpakkingen van zoete etenswaren en drankjes dicht te laten en om eventueel een wespenval te maken met zoete limonade. Hoe je dit kunt doen vind je op internet terug. Maar als ongedierte eenmaal in de tuin zit, zijn ze niet meer zomaar weg, zorg er dan voor dat je horren plaatst voor ramen en deuren en bij muizen of ratten de deuren dicht houdt en zorgt dat alle openingen in de spouwmuren dicht zitten, anders komen ze naar binnen. Ongedierte in de tuin is moeilijk te bestrijden want gif mag buiten niet gebruikt worden, wespennesten kunnen buiten uiteraard wel verwijdert worden.

Ongedierte in huis

Naast de eerder genoemde openingen in de spouwmuren, zijn er nog een aantal andere dingen waar je goed op moet letten om ongedierte te voorkomen. Hygiëne is het belangrijkst, ongedierte komt af op viezigheid. Afval, etensresten en dergelijke zijn een paradijs voor ongedierte. Daarnaast is het ook belangrijk om voedsel niet los in de keuken te leggen maar het altijd verpakt te bewaren, het liefst in hard plastic bakjes, hier knagen muizen niet doorheen. Maar niet alleen in de keuken, ook in een voorraadkast, in je berging en op zolder is het goed om de boel aan kant te houden. Veel soorten ongedierte verstoppen zich tussen rommel, dit kan vuilnis zijn maar kunnen ook je vergeten kleren zijn die op zolder staan te verstoffen. Daarnaast zijn er ook soorten ongedierte zoals ratten en rioolvliegjes die afkomen op verstoppingen, lekkages en stilstaand water. Zorg er daarom voor dat alle kranen regelmatig doorspoelen, anders trekt dit ongedierte aan. 

Ongedierte bestrijden

Heb je last van een ongedierteplaag? Dan moet er zo snel mogelijk begonnen worden met de bestrijding, maar let op, ongediertebestrijding is niet iets wat je zelf moet doen. Als je namelijk zelf aan de slag gaat met ongediertebestrijding, verhelp je het probleem maar gedeeltelijk of zelfs helemaal niet, doordat de meeste soorten ongedierte resistent zijn voor de middelen die voor de consument te koop zijn. Daarom is het aan te raden je lokale ongediertebestrijder in te schakelen, hij staat vaak binnen 24 uur op de stoep en weet precies wat hij moet doen om jou van je probleem af te helpen. Doordat hij dagelijks bezig is met het verwijderen van ongedierte weet hij welke middelen het beste werken en kan hij je ook tips geven hoe je het de volgende keer kunt voorkomen. Wacht dus niet te lang, maar bel direct!

Mobiele versie afsluiten