slimbedrijvenvinden.nl

Zo kom je erachter of je iPhone nog te maken is

Sinds een aantal jaar maken steeds meer mensen gebruik van een mobiele telefoon. Echter, door al dit gebruik gaan er natuurlijk ook soms toestellen kapot. Gelukkig kunnen de meeste toestellen nog gerepareerd worden. Op het moment dat niet zeker bent of de telefoon nog gerepareerd kan worden, is het probleem een stuk groter. Een nieuwe telefoon kopen kost namelijk veel geld en dit is vervelend als het niet gepland is. In dit artikel worden er een aantal manieren gegeven om erachter te komen of jouw toestel nog gerepareerd kan worden. 

Het opladen van het toestel

Als je telefoon nergens meer op reageert kun je allereerst proberen om de telefoon in de oplader te stoppen. Vaak reageert een telefoon wel zodra het wordt aangesloten aan een oplader. Ook als het scherm kapot is zal dit mogelijk kunnen werken, want als je de trilfunctie van je telefoon aan hebt staan zal het toestel trillen zodra het oplaad en of aan gaat. Op het moment dat het invoegen van een oplader geen effect heeft op de telefoon, kan het zijn dat je telefoon niet meer te maken valt of dat de accu van het toestel kapot is. Om dit te achterhalen kun je ook nog een aantal andere stappen ondernemen. 

Naar een professionele winkel 

Een andere stap die je kunt ondernemen om erachter te komen of je telefoon nog te maken is, is het inschakelen van een specialist. Een specialist is iemand die voor zijn of haar werk telefoons repareert. Je kunt dus op zoek gaan naar een professionele winkel. Een professionele winkel kun je gemakkelijk vinden door op internet te zoeken naar: IPhone X laten repareren. Indien je een ander toestel hebt dan een iPhone X, moet je deze natuurlijk invoeren in plaats van de ‘iPhone X’. Op het moment dat je met je toestel naar een professionele winkel gaat en er iemand naar kijkt, is de kans groot dat het probleem opgelost kan worden. Echter, de kosten die hieraan verbonden zijn, zijn verschillend per reparatiewinkel. In veel gevallen hangt dit af van de gebruikte materialen, maar daarnaast ook van de verschillende problemen van een telefoon. 

Het opsturen naar de leverancier

Een andere mogelijkheid om erachter te komen of jouw telefoon nog te repareren valt, is door het toestel op te sturen naar het bedrijf die de telefoon heeft ontwikkeld. Zij hebben de telefoon gemaakt dus zullen er snel genoeg achter kunnen komen of het toestel nog te redden is. Indien dit niet mogelijk is, zul jij dit ook horen. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de bijkomende kosten als je een telefoon opstuurt. Je zult in dit geval zowel verzendkosten betalen als onderzoekskosten. In de meeste gevallen is het dus verstandiger om eerst contact op te nemen met een lokale professional. Mocht deze professional er niet helemaal uitkomen, of er achter komen dat het probleem bij de leverancier ligt, dan is het mogelijk verstandig om het toestel op te sturen. 

Mobiele versie afsluiten