Zoek je een bedrijf waar je voordelig motoronderdelen kunt kopen voor je vintage motor? Kijk dan eens bij webwinkels die onderdelen voor een Bobber of Caferacer aanbieden. Hier kun je vaak voordelig hoogwaardige onderdelen aanschaffen waarmee je je motor in ere herstelt. Denk aan Gashendels kopen bij Caferacerwebwshop.com of knipperlicht motor caferacerwebshop.com. Ook kun je hier terecht voor een db killer 45 mm of een db killer in andere maten. Zo maak je je motor veilig en rijklaar met een unieke, vintage uitstraling.

Merken en typen

Als je net begint met het opknappen van je motor vind je het wellicht lastig om meteen de juiste onderdelen te vinden. Het helpt om na te gaan welk merk je motor heeft en welk type het is. Een Moto Guzzi beschikt immers over heel andere onderdelen dan een Yamaha. Als je eenmaal weet welk merk en welk type je motor heeft kun je gericht op zoek gaan naar onderdelen. Kijk bijvoorbeeld of er een lijst met onderdelen van jouw specifieke motor beschikbaar is. Als je dan je knipperlichten, gashendels of voetsteunen wilt vervangen weet je naar welk onderdeel je moet zoeken. Soms is het originele onderdeel niet langer verkrijgbaar. Dan zul je naar een alternatief moeten zoeken dat past op jouw model. Gelukkig bieden online winkels voor onderdelen je vaak prima alternatieven die goed werken en mooi staan. Je wilt de klassieke look van je Bobber of Caferacer natuurlijk wel behouden.

Voordelig onderdelen inkopen

Het opknappen van je oude motor hoeft niet duur te zijn, vooral als je outlet onderdelen vindt of goed zoekt naar voordelige onderdelen. Neem bijvoorbeeld de db killer. Een db killer is handig voor het minimaliseren van geluidsoverlast. Een db killer kost vaak maar enkele euro’s en bespaart je veel gedoe. Je komt na het installeren van de db killer niet langer boven de maximale toegestane geluidsniveaus uit waardoor je geen boete kunt krijgen voor het geluid dat je motor produceert. Met een investering van een paar euro doe je jezelf dus een groot plezier. Het maximaal aantal toegestane db’s dat jouw motor mag produceren is soms terug te vinden op je typeplaat. Anders kun je dit ook navragen bij een garage of online opzoeken.