In de lockdown zijn sommige dingen lastiger dan normaal. Naast dat je de hele tijd thuis zit en eigenlijk geen sociale evenementen meer hebt, zijn er ook veel regels. Gelukkig zijn mensen door deze tijd ook veel creatiever geworden, en worden er steeds meer oplossingen bedacht voor problemen die zich voor doen. Om deze blog een positieve insteek te geven heb ik een aantal van deze oplossingen, waar mensen dus creatief met de situatie zijn omgegaan, op een rijtje gezet. Zodat jullie ook de lockdown doorkomen met oplossingen in plaats van problemen en een positieve blik in plaats van een negatieve! 

Toch nog je medicijnen kopen

Allereerst is het lastig om spullen te kopen in de winkel, aangezien alle winkels nu dichtzijn. Met uitzondering van winkels die levensmiddelen verkopen natuurlijk, zoals de supermarkt. Ook de apotheek is nog open, gelukkig. Maar het is natuurlijk niet fijn om in een apotheek te staan met andere mensen als je tot de risicogroep behoort. Voor dit probleem is gelukkig een geweldige oplossing. Je kunt namelijk je medicijnen online bestellen en thuis laten bezorgen! Dus val je in de risicogroep of ben je wat ouder? Of vind je het gewoon niet fijn om je medicijnen in de winkel te kopen? Dan kun je al je medicijnen zoals bijvoorbeeld sildenafil bestellen op Apotheekonline.net

Toch nog uit eten gaan 

Ook de restaurants zijn creatief geweest als het gaat om de lockdown. Zij zijn natuurlijk al een tijdje dicht en het ene restaurant schakelde iets sneller dan de ander, maar inmiddels doen bijna alle restaurants aan take-away. Op die manier hoef je het gevoel van uit eten niet helemaal te missen en kun je gewoon een avondje genieten van je favoriete restaurant. Vaak is het enorm makkelijk om een diner op tafel te zetten, dus het voelt nog steeds niet als koken gelukkig! Het s namelijk vaak al helemaal klaar bij de koude gerechten en bij de warme gerechten hoef je vaak enkel de zakjes in een pannetje met heet water te hangen. Even op het bord opdienen, een lekkere wijn voor iedereen inschenken en klaar is kees! 

Toch nog naar een festival of concert

Tot slot zijn artiesten natuurlijk al helemaal de dupe van de corona situatie. Want hoewel de restaurants misschien op een gegeven moment weer open kunnen met strenge regels, is een concert met honderden mensen nog niet voor te stellen. Gelukkig hebben ook de artiesten niet stilgezeten en een manier bedacht om nog aan inkomsten te komen. En dit is niet alleen voor hen prettig, maar ook voor ons erg leuk! Op deze manier kun je dus toch nog een kaartje kopen voor een online festival of concert en een beetje de gezelligheid en muziek in huis halen. Een super creatieve oplossing toch?!