Heb je een webshop en wil je dat hier nog meer conversie uit gehaald wordt? Misschien is het handig om dan naar de mogelijkheden voor interactie te krijgen. Bij veel websites is het tegenwoordig zo dat de klantenservice ook online te benaderen is. Dat wilt zeggen dat er een live chat op de website is geïnstalleerd. Alle twijfels en dergelijke die mensen hebben kunnen meteen worden weggenomen waardoor er sneller een aankoop wordt gedaan.

Een klantenservice met live chat

Je kunt er als webshop beheerder voor kiezen om zelf de live chat te gaan beheren, maar je kunt deze ook uitbesteden. Dat is een veel handigere keuze als je het ons vraagt, want zo bespaar je tijd. Als je alle vragen zelf of door je personeel wilt laten beantwoorden neemt dit een heleboel tijd in beslag en dat is zonde.  Een voorbeeld van een bedrijf die de chatfunctie uit handen kan nemen is Bconnect. Bij dit bedrijf werken chatoperators die precies weten hoe zij op de juiste manier jouw klantenservice kunnen beheren. Klinkt dat niet ideaal? De bezoekers van je webshop helpen door het beantwoorden van vragen zonder hier zelf tijd in te steken.

Meer nieuwe klanten én een betere service

Door er 7 dagen per week tot 23 uur ’s avonds voor potentiele klanten te zijn, zullen zij sneller tevreden zijn. Je kunt er zo namelijk voor zorgen dat vragen die op de site niet worden beantwoordt toch duidelijk worden bij de bezoeker van je website of webshop. Naast dat mensen sneller iets op je website gaan kopen, wordt de klantwaardering ook hoger. Als men bijna de hele dag gebruik kan maken van een live chat zal de service bij hen hoog scoren. Het uitbesteden van je live chat is eigenlijk gewoon ideaal!

Per live chat het resultaat zien

Je kunt aan de hand van het aantal live chats zien wat het resultaat hiervan is geweest. Door te bekijken hoeveel bestellingen er worden gedaan na het gebruik van de chatfunctie kun je kijken hoeveel impact het heeft gehad. Je kunt dan per chat zien of het tot een aankoop heeft geleid. Je kunt ook nog eens inzien wat er  allemaal wordt gevraagd in de live chat. Dat betekent dan ook volledige transparantie. Om de voordelen van deze service in te zien moet je het echt zelf proberen. Geef nu ook jouw chatfunctie uit handen en geniet van de voordelen.