Als deze winterse kou binnenkort eindelijk wegtrekt en plaats maakt voor een lente zonnetje, komt de vakantie tijd er alweer snel aan. Waar sommigen het liefst in een vliegtuig stappen naar een warm land, gaan anderen liever een touringbus huren voor een leuk tripje of nemen ze de camper mee om de wildernis eens te verkennen. Maar buiten meerdaagse reizen kan een touringbus huren ook ontzettend handig zijn voor uitjes of dagtochtjes. Lekker veelzijdig dus!

Waarom een een touringbus huren?

Veel mensen herinneren zich alleen gebruik van een touringbus huren van hun schoolreisjes. Maar een touringbus huren kan ook ontzettend handig zijn voor allerlei andere gelegenheden, ookal worden ze nog wel eens vergeten. Als je bijvoorbeeld een bedrijfsuitje hebt of met een grote vriendengroep of de hele familie een keer wat leuks gaat doen kan het een hoop geld, tijd en gedoe schelen om met zijn allen het vervoer te delen. Daarbij is het ook nog eens erg gezellig om onderweg alvast lekker bij te kunnen kletsen! Wat handig is aan een touringbus huren is dat je al je spullen kwijt kunt. Er is voor iedereen voldoende ruimte om comfortabel te zitten, lekker achterover te leunen voor bij langere reizen zonder iemand in de weg te zitten. Daarbij heb je meer controle over hoe je rijdt en wanneer je vertrekt dan met bijvoorbeeld het openbaar vervoer!

Touringbus huren goed voor het milieu

Een ander voordeel aan een touringbus huren is dat het goed is voor het milieu. Als iedereen individueel met de auto ergens heen gaat zijn er per auto 4 lege plekken en dus extra veel uitstoot. Vaak word daar niet over nagedacht, maar zo gaat het milieu snel achteruit! Je kunt met een touringbus huren dus bijdragen aan het helpen van het milieu en tegengaan can CO2 uitstoot. Buiten het feit dat reizen per bus dus altijd duurzamer is, omdat er maar 1 voertuig CO2 uitstoot en toch veel mensen tegelijk vervoert, heeft een goede touringbus een milieuvriendelijke motor die minder CO2 uitstoot. Ook bij de schoonmaak en het onderhoud wordt aan waterverspilling gedacht!

Altijd handig

Er zijn dus vele voordelen aan een touringbus huren. Je helpt het milieu, maakt de reis ergens naartoe niet alleen makkelijker maar ook nog eens een stuk gezelliger, en je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hebt meer flexibiliteit in waar je allemaal heen kunt. Ideaal dus, zowel voor daguitjes als langere vakanties!