We weten allemaal dat je geld op de bank zo goed als geen rente meer oplevert. En dat is jammer. Want van die rente kon je, bij voldoende spaargeld, nog best leuke dingen doen. Je kunt er voor kiezen om hier tevreden mee te zijn. Je kunt ook aandelen kopen. Natuurlijk is aandelen kopen veel meer risicovol dan je geld gewoon op de bank laten staan. Maar wanneer je “genoeg” geld hebt, is aandelen kopen echt wel een aanrader. Sommige aandelen hebben een rendement van meer dan 14%. Dat is nog best de moeite! Aandelen kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Je laat je goed informeren en kijkt goed naar de voorwaarden.
Aandelen kopen

Aandelen kopen doe je niet met een paar centen

Wanneer je maar een klein beetje geld “over” hebt, zul je er niet gauw voor kiezen om aandelen te kopen. Maar heb je nog ergens minimaal een ton liggen waar je niks mee doet, dan is aandelen kopen wel erg interessant. Je kunt deze aandelen gewoon online kopen en iedere dag zelf de koersen in de gaten houden. Je kunt ook voor je laten beleggen. Veel mensen kiezen daarvoor, ze hebben dan het idee dat ze minder risico op verlies lopen. Je gaat er immers van uit dat zo’n beleggingsmaatschappij meer verstand heeft van aandelen dan jij.

Aandelen kopen in MKB Participatie

Door aandelen te kopen in MKB Participatie help je mee aan het verbeteren van de solvabiliteit en de rentabiliteit van de MKB-onderneming. Dit gebeurt op de lange termijn. Het is dus geen aandelen kopen, weekje wachten en dan cashen. De MKB ondernemingen kunnen door deze investeringen beter voorbereid de toekomst in en daardoor leveren ze uiteindelijk steeds meer op. Het is dus een win-win-situatie. Jij helpt, door met jouw bedrijf aandelen te kopen, andere bedrijven aan een betere toekomst.

Aandelen kopen blijft risicovol

Waar je bij de bank nog de garantie hebt dat je er ieder jaar een klein beetje rente bijgeschreven krijgt, kun je dat bij het aankopen van aandelen wel vergeten. We kennen allemaal de zin: “in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”. Zo is het dus echt. Maar aandelen kopen is daardoor ook wel erg spannend. En voor hetzelfde geld leveren ze wel heel veel op. Door goed te beleggen en niet zomaar ergens blind in te stappen, kun je je risico verminderen. En voor je het weet heb je een succesvolle portefeuille!