Hoe fantastisch is het om een boottrailer en een boot te hebben waar je de hele zomer van kunt genieten? Je kunt alle meren bevaren en zeeën trotseren. Maar een boot is geen boot zonder trailer. In deze blog lees je waarom.

Een boottrailer is noodzakelijk voor iedere botenbezitter

Als je een boot bezit kan het niet voorkomen dat je niet ook een boottrailer hebt. Want hoe kun je je geliefde boot vervoeren zonder trailer? Eigenlijk niet. Naast een boottrailer heb je eigenlijk ook een auto nodig die de trailer voort kan trekken. Én een garage waar je de boot in kunt stallen als je ‘m niet gebruikt. En in de zomer een standplaats in het water waar je ‘m aan kunt meren als je ‘m wel gebruikt. Zo komen er ineens meer dingen bij kijken dan je aanvankelijk dacht toen je de boot kocht. Maar toch: als je al die dingen hebt, kun je eindeloos blijven genieten van al het moois in en op het water.

Verschillende soorten boottrailer

Voor iedere boot bestaat de perfecte boottrailer. Maar waar moet je op letten? Ten eerste is de grootte van de boot heel belangrijk om te bepalen welke trailer daarbij past. Als je een grote boot hebt moet je natuurlijk een grotere trailer hebben dan wanneer je een kleine boot hebt. Daarbij zijn er trailers speciaal voor een rubberboot, een jetski, of allerlei verschillende typen boten. Daarbij moet je letten op de as waar de boottrailer op rust, en de remsystemen waarmee het werkt. Het moet natuurlijk goed gekoppeld zijn aan je auto, waardoor de auto’s achter je ook tijdig kunnen inschatten wanneer je remt.

Boottrailer met of zonder kanthelling en… prijs?

Wederom is de grootte van de boot enorm van belang als je overweegt een bepaald soort boottrailer aan te schaffen. Sommige trailers zijn ongeremd en hebben een bepaald kantelvermogen. Het kantelvermogen voor een kleine boot moet groter zijn dan voor een grote, omdat een kleine boot direct van de trailer het water in gelaten kan worden.

De prijs van een boottrailer varieert van 730 euro voor kleine, ongeremde en kantelbare trailers tot wel 4649 euro voor een trailer met een laadvermogen tot wel 2000 kilo. Je kunt je voorstellen dat je daar een behoorlijke boot op kwijt kunt. De laatste is ook het meest stabiele frame wat je je kunt voorstellen met 8 massieve wielen. Terwijl de kleine trailer een enkele as bevat met 2 wielen. Die kantelt makkelijker. Het is maar net wat je wil!