Je kunt overal waar je wilt gaan zitten en gaan vergaderen of overleggen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat en welke spullen je nodig hebt. Wil je in een hutje op de hei zitten? Dan kan het zijn dat je weinig tot geen internetbereik hebt. Dat kan ook veel rust geven. Je wordt door niets afgeleid. Zitten jij en je groep liever in een café? Ook dat is geen probleem, zeker niet wanneer je niet van een stille omgeving houdt. Dat is voor een congreslocatie wel anders. Dan is het juist weer van belang dat iedereen alle sprekers goed kan verstaan en zien. Het is dus maar net wat voor vergadering je plant.

Een zeer officiële vergadering doe je niet bij je thuis

Veel verenigingen hebben nu de eindejaarsvergaderingen. Die kunnen best heel officieel van aard zijn. Bijvoorbeeld omdat er knopen moeten worden doorgehakt met betrekking tot de financiën en andere gewichtige zaken. Het is dan niet fijn als jij als gastheer of -vrouw telkens moet weglopen om de koffie en thee te verzorgen. Kies dan voor een keer een externe locatie. Een locatie waar je kunt gaan zitten en vergaderen, zonder dat je afgeleid wordt door allerlei randzaken.

Een bijeenkomst kan best in de kantine

Wanneer je al je personeel even bij elkaar wilt zien, bijvoorbeeld om de kerstpakketten uit te delen, dan kun je dat prima in de kantine van je bedrijf doen. Dit is een informele bijeenkomst, met eventueel een hapje en een drankje. Na deze bijeenkomst kan iedereen dan weer door met zijn of haar werk of misschien wel lekker vroeg naar huis. Door deze bijeenkomst in de kantine te houden, zorg je ervoor dat deze laagdrempelig is. Je personeel kan even met elkaar in gesprek, ook met de mensen van de buitendienst die normaal maar weinig op kantoor aanwezig zijn.

Kies altijd een locatie die bij je past

Of je nu je nieuwste boek wilt presenteren, een belangrijke mededeling hebt voor je personeel of er een gezellige middag/avond van wilt maken, het blijft belangrijk dat je kiest voor de locatie die bij jou en je onderwerp past. Heb je een nare mededeling (bijvoorbeeld over de sluiting van een tak van je bedrijf), laat de mensen dan niet te ver moeten rijden. Dat is misschien niet zo verantwoord. Ook zorgen sommige werkgevers voor vervoer van en naar de feestlocatie, bijvoorbeeld bij de kerstborrel. Zo kun je net iets verder weg, zonder dat er problemen van komen.