Heb je last van een vieze stank in de keuken en loopt het water in de gootsteen niet meer goed door? Oei, dat klinkt als een verstopte afvoer! Vet- en etensresten kunnen zich ophopen in de leidingen waardoor er een blokkade ontstaat. Maar hoe los je dit op? Een ontstoppingsbedrijf in Houten en omgeving helpt je graag snel van de rioolproblemen af, maar je kan het ook eerst zelf proberen. Chemische ontstoppingsmiddelen zijn vaak agressief en kunnen flinke schade aanbrengen aan de riolering. Kies daarom voor een zelfgemaakte gootsteenontstopper. Met onze tips maak je binnen no-time een milieuvriendelijk en veilig ontstoppingsmiddel. Lukt het zelf niet om de gootsteen te ontstoppen? Dan kun je alsnog contact opnemen met een ontstoppingsbedrijf in Houten en omgeving.

Gootsteen verstopt

Een verstopte gootsteen kan verschillende oorzaken hebben. Etensresten en vet zijn de voornaamste boosdoeners, maar wist je dat zelf kruimels, zaden en pitjes voor problemen kunnen zorgen? Het is dus erg belangrijk om je gootsteen niet te gebruiken als afvalbak. Wat betreft vloeibaar vet en olie: mocht dit toch wel in de gootsteen komen dan is het aan te raden om goed na te spoelen met heet water. Dit voorkomt dat het vet gaat stollen en vervolgens in de leidingen achterblijft. Krijg je ondanks de maatregelen toch te maken met een verstopte afvoer? Dan kun je contact opnemen met een ontstoppingsbedrijf in Houten en omgeving.

Ontstoppen met soda en azijn

In verband met het milieu en je eigen veiligheid raden wij chemische ontstoppingsmiddelen af. Daarnaast kunnen chemische middelen zorgen voor ernstige schade aan de leiding wat kan leiden tot hoge reparatiekosten. Dit betekend niet dat je zelf niks kan doen bij een verstopping. Er zijn verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die minstens zo effectief zijn. Wij leggen het je graag uit.

 

  1. Los een handje soda op in een kopje water en giet dit in de afvoer. Je kunt zowel schoonmaaksoda als baking soda gebruiken. Schoonmaaksoda heeft echter wel een andere samenstelling waardoor het effectiever is.
  2. Doe er een kopje azijn bij. Let op: dit gaat bruisen. Houd je gezicht op veilige afstand en let op je kleren. In verband met het bruisen is het belangrijk om de soda en azijn niet vooraf te mengen.
  3. Laat de soda en azijn ongeveer 15 minuten staan.
  4. Giet een volle waterkoker met heet water door de afvoer om het mengsel weg te spoelen.
  5. Controleer of de verstopping is verholpen door de kraan open te zetten.