Internet heeft een enorme verbetering gebracht in de manier waarop wij bedrijven kunnen vinden. Niet alleen zie je in één oogopslag welke bedrijven wat leveren. Vaak staan er nog recensies bij van andere klanten zodat je precies weet waar je aan toe bent. Hartstikke handig. Voor bouwmaterialen hoef je tegenwoordig niet meer schap voor schap in de enorme bouwmarkt af te struinen. Je typt gewoon in wat je wil en je vindt het meteen. Handig want juist bij bouwmateriaal weet ik niet hoe het eruit ziet en dat bespaart me een lange zoektocht. Dan wel naar het materiaal zelf of naar iemand die me kan wijzen waar het staat. Zo had ik voor een verbouwing multiplex nodig. Natuurlijk had ik daar wel eens van gehoord, maar wat het nu precies is? Geen idee. Dus ik online opzoek naar een bedrijf dat multiplex kon leveren en natuurlijk om gelijk even te bestuderen wat het nu is.

Multiplex: wat is het?

Multiplex is een plaatvormige composietmateriaal. Nou, met zo’n definitie weet je natuurlijk nog steeds niets. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Daar bedoelen ze mee dat het is opgebouwd met diverse stoffen. Dat zijn vaak kunststoffen zoals glasvezel, aramide en koolstofvezels. Het gaat dus vooral om kunststof elementen die bepaalde eigenschappen hebben. Aramide bijvoorbeeld is heel hittebestendig terwijl glasvezel stevigheid brengt in een product. Soms worden er ook nog natuurlijke vezels in composiet verwerkt zoals vlas of hennep. Multiplex wordt voornamelijk gemaakt van hout. Denk hierbij berkenhout, eikenhout of mahoniehout. Dat hout wordt gesneden, dit heet fineer hout. Fineer hout is heel dun hout van gelijkmatige dikte. Deze houtlagen worden met speciale lijm kruislings op elkaar geplakt. Wil je multiplex krijgen dan moet je minstens vijf van deze lagen op elkaar plakken. Je hebt bijvoorbeeld ook triplex. Dan heb je drie lagen fineer hout op elkaar.

Snel in huis

Toen ik eenmaal wist wat multiplex was, kon ik het ook snel bestellen. Ook nog zo’n voordeel van online shoppen. Heerlijk. Overigens kun je bij de meeste leveranciers ook nog wel in een vestiging komen kijken. Dat is soms echt wel handig. Toch merk ik dat ik dat steeds minder doe. Als het niet goed is, kan ik het terugsturen, maar eerlijk gezegd doe ik dat zelden. En ook nu was het juiste materiaal snel in huis en konden we weer verder met de verbouwing. Dus zoek je leverancier online, dat is slim en snel.