Ben jij ook een fervent Sauna bezoeker? Ik ga het hele jaar door naar sauna’s en spa’s. Vooral om lekker te ontspannen, goed voor mezelf te zorgen en heerlijk te genieten. Want naast de drukte van het bestaan is ontspanning zo ontzettend belangrijk! Ik ga het liefst in de winter en de sauna die ik bezoek heeft buiten een hottub staan. Ik ga hier sinds twee jaar heen en ben erachter gekomen dat ik ontzettend gek ben op de hottub! Zo gek dat ik heb besloten er 1 te kopen. Aangezien ik een grote achtertuin heb, was dit zeker een optie voor mij. Nu kan je mij bijna dagelijks in de hottub vinden.

Wat is een hottub?

Sommige mensen hebben nog nooit van een hottub gehoord. Dat wist ik ook niet, ik dacht dat het een bekend fenomeen was. Dus niet! Een hottub is een soort van groot bad die je buiten kan zetten. Vaak gemaakt van hout is het een soort van mega grote emmer, waar je met meerdere volwassenen in kan zitten. Met vers warm water toevoer, dus je zit heerlijk warm. Ideaal voor de winterdagen.

Welke soort hottubs zijn er?

Er zijn twee veelvoorkomende hottubs. De houten en de kunststof hottubs. De meest voorkomende is de houtgestookte ofwel de Scandinavische hottub. Een bad voor buiten waar het water verwarmd wordt door middel van een houtgestookte kachel. Oorspronkelijk heeft een houten houtgestookte hottub, een interne hottubkachel, de kachel staat in het bad met een rekje ervoor, en je stookt deze vanuit de bovenkant. De houten hottubs komen in verschillende houtsoorten. Ikzelf vind de red cedarhouten hottub het allermooiste! Je kan natuurlijk ook voor kunstof gaan, die zijn goedkoper maar ik vind ze minder authentiek. Ik heb dus iets langer gespaard zodat ik mijn houten hottub kon aanschaffen!

Heerlijk ontspannen

Na een lange werkdag, een lang stuk hardlopen of een avond hard feesten, vind ik het heerlijk om in mijn hottub te gaan zitten. Die van mij is voor 6 personen, dus ik zit er regelmatig met vrienden of familie in. Mijn neefje en nichtje komen ook graag langs om lekker te chillen in de hottub. En met mijn verjaardag geef ik natuurlijk een hottub tuinfeest! Ik ben  in mei jarig en dan is het weer al lekker, dus dan laat ik mijn gasten lekker in de tuin zitten en genieten van een drankje.

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om ook een hottub te nemen! Er is namelijk niks beter dan genieten.