Tegenwoordig vinden heel veel bedrijven het belangrijk dat hun werknemers tevreden zijn. Dit geeft een bedrijf namelijk een beter imago en dat zal uiteindelijk weer terug te zien zijn in de omzet of winst. Daarnaast is dit natuurlijk niet alleen voor het imago van een bedrijf goed, maar zorgt het er ook voor dat de werknemers gemotiveerder zijn en langer in het bedrijf zullen blijven werken. Ook dit zal voor de omzet in ieder geval niet nadelig werken! Maar hoe doe je dat dan, je werknemers tevreden houden? In deze blog heb ik drie tips op een rijtje gezet die je kan gebruiken om de tevredenheid van je werknemers proberen omhoog te krijgen. Succes! 

Tip 1: Goodies 

Allereerst is het heel leuk als werknemer (vooral als nieuwe werknemer) om goodies te krijgen van het bedrijf. Dit kan iets simpels zijn zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje of laptophoes met de logo van het bedrijf erop. Bij case24.com kan je bijvoorbeeld gaan naar ‘ontwerp je eigen hoesje samsung’ en dan kun je Samsung Galaxy A41 hoesjes voor redelijk goedkoop laten bedrukken met het logo van het bedrijf. Maar je zou ook kunnen denken aan iets duurdere gadgets die bijdragen aan de tevredenheid maar ook het werk van de werknemer zoals een goede (en snelle!) laptop of een stevige bureaustoel. Kijk niet alleen wat je werknemers ‘leuk’ vinden maar ook waar ze behoefte aan hebben! Zeker nu met het thuiswerken door de Corona Crisis is dit enorm belangrijk. 

Tip 2: Waar staan jullie voor?

Daarnaast is het een goede tip om te kijken waar je als bedrijf voor staat. Ben je bijvoorbeeld een bedrijf dat gespecialiseerd is in sportkleding of dat sportscholen beheert? Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je je werknemers ook moet stimuleren om lekker te sporten en de mogelijkheid hiertoe moet geven. Of ben je een restaurantketen? Dan zou je kunnen denken aan je werknemers eens in de zoveel tijd gratis bij een van de restaurants uit eten te laten gaan. Kijk dus waar jouw bedrijf voor staat en probeer dit over te brengen op je werknemers. Dan hebben je werknemers ook het idee dat ze niet voor niets specifiek bij JOUW bedrijf zijn komen werken! 

Tip 3: Teambuilding en events 

Tot slot vinden werknemers het vaak belangrijk dat zij goed om kunnen gaan met collega’s binnen het bedrijf. Het is dus erg leuk – zowel voor de werknemers als voor de hogere managers en CEO’s – om eens in de zoveel tijd een teambuilding activiteit of evenement te organiseren. Op die manier leren collega’s elkaar steeds beter kennen en blijft de sfeer binnen het bedrijf gezellig! Kortom: Je creëert een bedrijf waar iedereen graag blijft of zou willen werken. En dat wil je!