Vaak denkt men dat klussen enorm veel tijd en geld in beslag neemt. Tuurlijk is het goedkoper als je thuis op de bank blijft zitten, maar het resultaat zal absoluut lonen. Er zijn tegenwoordig verschillende websites voor het goedkoop laten uitvoeren van kleine of grote klusjes. Marktplaats en Werkspot zijn voorbeelden van websites waarop dagelijks duizenden mensen zichzelf aanbieden voor allerlei klusjes. Van de tuin harken, tot een muur schilderen en van een gehele keuken installeren tot een traprenovatie. Alle soorten en maten klusjes zijn op deze websites te verkrijgen. Het mooie van deze websites is dat je voorafgaand een bedrag vast stelt en het dus nooit hoger zal uitvallen dan dit bedrag. Daarnaast zijn het eenmalige klusjes, waardoor je voor elke klus (indien gewenst) een andere klusjesman kunt krijgen.

Werkspot

Werkspot is een organisatie die een aantal jaar geleden werd opgericht door twee vrienden, die vonden dat er vraag was naar goedkope werklui die voor de meest simpele klusjes naar jouw huis konden komen. Op Werkspot stellen vakmannen vanuit alle windhoeken zich voor en leggen uit voor welke klussen zij geschikt zijn en waarom ze daarvoor geschikt zijn. Vervolgens kan je meer informatie opvragen en zal de uitgekozen vakman een voorstel doen, waarin ze nogmaals uitleggen waarom je juist hun moet kiezen voor de klus. Vaak ben je hiervoor al wel overtuigd van hun kennen en kunnen. Indien mogelijk zullen ze voorafgaand aan de klus een prijsopgave geven, die gebaseerd is op de hoeveelheid werk en de te gebruiken materialen. Zodoende kun je ook bekijken of de vakman past binnen jouw budget. Is het budget voor jouw minder belangrijk, en ben je vooral nieuwsgierig naar de reviews. Dat kan ook! Bij elke vakman kan je recensies en gegeven reviews raadplegen. Zo weet jij zeker dat je de juiste keuze maakt.

Marktplaats

Waar Werkspot enkel gericht is op werklui, is Marktplaats een website die zich richt op ze online tweedehandsverkoop en daarbij ook werklui kan aanbieden. Als je zoekt op klusbedrijf of klusjes of iets dergelijks zul je meerdere aanbieders van klussen tegenkomen. De ene zal een éénmanszaak zijn, terwijl andere aanbieders enorme klusbedrijven kunnen zijn met een zeer gerenommeerde status.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden om de klusjes in en om het huis op te laten lossen door een ander. Wil je geld besparen en heb je geen twee linkerhanden? Ga zelf eens naar de bouwmarkt, verzamel wat materiaal en je zult de klus ongetwijfeld zelf af kunnen ronden.