Snel veranderende modewereld

De modewereld verandert snel. Dit is waar voor de haute couture fashion kleding die op de catwalk in Parijs pronkt maar ook voor jonge snelle mode die op de straten leeft. Er zijn constant nieuwe designers die zich proberen op te werken in de modewereld. Sommige redden het en sommige redden het niet. Helaas is het ook zo dat zelfs degenen die het groot maken weleens willen verdwijnen na een paar jaar. Om aan de top te komen en aan de top te blijven is extreem moeilijk. Toch houden we altijd ons oog op de nieuwste designers die het mogelijk groot kunnen maken. In dit artikel bespreken we een aantal getalenteerde designers waarvan we de ontwerpen nauwkeurig in de gaten houden. In dit geval focussen we ons op schoenen.

Designer van eigen bodem

Een van de beste nieuwe designers van eigen bodem is het schoenenmerk Nubikk. Nubikk is in 2012 opgericht als jong en trendy merk. Sindsdien heeft het merk razendsnel succes gevonden. Het label is in Nederland opgericht maar komt ook al snel in Duitsland en Belgiƫ van de grond. Hoe ze dit gedaan hebben? Nubikk wordt gedreven door de complexiteit van het dagelijkse leven. Het zijn geen dure luxe schoenen maar toegankelijke en sportieve schoenen die desondanks ook onder een net pak kunnen.

Beste vrouwenschoenen

Een andere grote nieuwe schoenendesigner die uit een hele andere hoek komt is Amina Muaddi. Haar schoenen zijn vrouwelijke luxe schoenen met hakken. Je ziet ze al veel door Italiaanse meisjes gedragen worden. Vaak gemaakt met felle, explosieve kleuren en luxe diamanten springen de schoenen direct in het oog. Haar schoenen lijken wat dat betreft enigszins op die van Ada Kosokar die vooral streetstyle schoenen maakt. Desondanks is haar design ook weer anders aangezien deze soort schoenen vaak luxer aanvoelen en gebruiken maken van stof die als een soort veren aan haar schoenen hangen.

Wanneer het gaat om designers voor mannenschoenen gaat er natuurlijk niets boven de klassiekers. Voor elke gentleman zijn er een aantal goede designers. Zo is er bijvoorbeeld Kenneth Cole. Een Engelse designer die gespecialiseerd is in schoenen voor de meer bijzondere gelegenheden. Het zijn dure schoenen maar ze zijn de investering ook meer dan waard. Natuurlijk is Nike, een van de bekendste schoenenmerken ter wereld er ook bij. Nike is natuurlijk vooral bekend voor zijn sportschoenen. Maar laat je je daardoor niet vergissen want ze zijn tegenwoordig ook bezig met een meer luxe lijn schoenen uit te brengen. Nike is een van de weinigen merken die jaar na jaar zichzelf blijft verbeteren.