Als je hulp nodig hebt bij de marketing van een marketplace, dan kun je hiervoor een marketplace bureau inschakelen. Maar wat is een marketplace? Een marketplace is een online B2C of B2B platform waar externe partijen hun assortiment op kunnen plaatsen om vervolgens te verkopen. De marketplace is de tussenpersoon en zorgt ervoor dat jij zelf geen webshop hoeft te maken. De marketplace fungeert dus als het ware als tussenpersoon tussen de verkoper en de consument. Een voorbeeld van een marketplace is Shopify. Aangezien er tegenwoordig veel concurrentie is op marketplaces, is het belangrijk dat de online marketing op orde is, hiermee zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent. Je kunt hiervoor een marketplace bureau inschakelen, maar je kunt ook zelf kijken hoe je dit aanpakt! Lees snel verder voor een aantal tips!

De marketplace trends

Naast dat je goed zichtbaar moet zijn, is het ook belangrijk om de laatste trends in de gaten te houden rondom Marketplaces. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwste betaalopties en voeg die toe aan jouw pagina.
  • Kies een specifieke niche en kies de marketplace die bij deze niche hoort.
  • Zorg dat de marketplace ook werkt op een mobiele telefoon.
  • Plaats videoadvertenties van je producten. Als de consument een product ziet waar hij geïnteresseerd in is, kan direct op de advertentie geklikt worden waarna de klant door wordt gestuurd naar het product.

Bovenstaande tips zijn slechts een aantal trends die je kunt doornemen om ervoor te zorgen dat jouw marketplace op orde is. Deze trends veranderen vaak, dus het is goed om deze regelmatig in de gaten te houden. Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van de marketing van de marketplace? Schakel dan een marketingbureau in!

Marketingbureau inschakelen

Als het jou niet zelf lukt om de online marketing op orde te brengen, is het een goed idee om een marketingbureau in te schakelen. Zij helpen jou om een strategie op te zetten voor jouw marketplace. Hierdoor zal je sneller en beter zichtbaar worden, waardoor je meer klanten krijgt. Dit zal dan resulteren in meer omzet. Een marketplace bureau zal ook alle nieuwe trends in de gaten houden, zodat jouw marketplace altijd up-to-date is. Is dit iets voor jou? Neem dan nu contact op met een marketingbureau!