Ook in de zakelijke wereld worden steeds meer online inkopen gedaan. Dit in grotere aantallen en op groter formaat dan de verkoop aan een consument. Stel dat u eraan zit te denken om een website te starten voor het verkopen aan uw zakelijke klant. Waar moet u dan op letten? Wat zijn de kernpunten die u dient mee te nemen voor het succesvol opstarten van een online onderneming? In dit blog leg ik het aan u uit.

Wat te doen

Het is niet het onderwerp om laks over te doen. Het gaat hier om serieuze zaken. Daarom is het niet verstandig om zelf aan de knutsel te gaan met een gratis webshop bouwer. Als u serieus wilt overkomen in de zakelijke business 2 business wereld, dient alles spik en span te zijn. Ook voor mensen die het via de mobiele telefoon regelen.

De webshop moet een soort vertrouwen geven. Als een zakelijke klant op de website komt, moet het makkelijk zijn om het product te vinden, op te slaan en natuurlijk te bestellen. In langdradige processen met een slecht werkende site heeft niemand trek. Als een klant op een product klikt moet er een heldere beschrijving tevoorschijn komen met alle specificaties van het product. Ook de foto’s van het product kunt u het best op een professionele manier laten schieten. Indien mogelijk, voeg dan de optie reviews toe waardoor het nog betrouwbaarder lijkt.

Magento

Als u eruit bent over de wensen en behoeften van uw website, is het tijd om een kijkje te nemen bij magento 2 pwa. Dit concept van Itonomy speelt in op alle behoeftes van u en uw klant. Ze zijn dan ook een waar professional in het bouwen van een B2B webshop.

Via het platform van Magento zal er een wereld opengaan voor uw zakelijke klanten. Met een eigen account kan uw klant de producten opslaan en alle oude bestellingen bekijken om zo de administratie makkelijk bij te houden. Het unieke aan dit platform is dat u zelf kunt targetten op de aangemaakte accounts. Zo is het mogelijk om speciale aanbiedingen uit te zetten naar één specifieke klant die bijvoorbeeld veel van hetzelfde product koopt. Zo voelt de klant zich gezien en zal hij of zij sneller bij uw website bestellen. 

Het bedrijf dat achter Magento gaat, Itonomy, heeft veel kennis over het bouwen van deze sites. Ze zullen ervoor zorgen dat jij alle inzichten ontvangt over de verkoop, de klanten en de producten. Alle data zal niet langer versnipperd zijn, maar overzichtelijk zodat u het kunt gebruiken bij het verder opbouwen van de site!