Wie op zoek is naar een brandstoffen leverancier heeft vaak niet veel keuze. Het inkopen en leveren van brandstoffen is een specialistische tak waar lang niet iedereen verstand van heeft. Brandstof leveranciers doen niet zo vaak zaken met consumenten en leveren vooral aan tankstations. Toch komt het ook wel eens voor dat een consument een brandstoftank aan huis nodig heeft. Denk hierbij aan boeren die vaak met hun trekkers moeten tanken. Het is niet makkelijk om elke keer met de trekker naar een tankstation te rijden. Dus kiezen boeren ervoor om zelf een tankinstallatie te laten plaatsen. Ze laten dan een brandstoffen leverancier de diesel of benzine leveren. Deze rijd dan met een grote wagen naar de locatie om de tank te vullen.

Brandstoffen leveranciers in de buurt

Vaak heeft elke regio zijn eigen brandstof leverancier. Zo heb je in Twente/Overijssel bijvoorbeeld Hulshof Olie. Dit is een brandstoffenleverancier die klanten in hun totale pakket kan voorzien. Zo is Hulshof Olie een:

Hulshof Olie levert ook wel eens bij festivals zoals de zwarte cross. Hier wordt diesel geleverd voor de vele generatoren die de stroomvoorziening aan het festival leveren.

De toekomst van brandstof leveranciers

Veel brandstof leveranciers zijn bezig om hun business model om te gooien. Dat is natuurlijk ook logisch. We moeten af van de fossiele brandstoffen en als het aan de regering ligt dan rijden we over tien jaar allemaal in een elektrische auto. Zelf denk ik dat deze vorm van energie nooit helemaal zal verdwijnen.

Er zijn genoeg alternatieven, maar deze zijn nog lang niet praktische genoeg ten opzichte van de fossiele brandstoffen. Zo kun je voor woon- en werkverkeer je prima met een elektrische auto redden, maar wordt het in tijden van vakantie al een stuk moeilijker. Niemand wil op de heen- en terugweg 3 tot 4 keer zijn auto opladen. Ook is de dekking van de laadpalen nog lang niet goed genoeg en ontstaat er momenteel op piekmomenten veel file’s bij de laadpalen. Het probleem: Nog langer wachten en frustraties. Ook in het buitenland zijn er lang niet overal laadpalen geplaatst.

Als je in klein dorpje in Oostenrijk zit met je Tesla en er is geen laadpaal aanwezig dan heb je toch een serieus probleem.