Jouw bedrijf in de spotlights

Het bedrijf van je dromen, dat moet niet alleen voldoen aan jouw visie wat betreft het bieden van specifieke diensten en/of producten, een droombedrijf heeft ook genoeg klanten. Want een droombedrijf, is ook een bedrijf dat succesvol is. In deze blog vertel ik je hoe je jouw bedrijf op een podium zet en er aandacht voor vraagt, en hoe je de financiele kant van het zzp’er zijn aanvliegt. Een rekening openen bij een zakelijke bank, bijvoorbeeld, hoe werkt dat eigenlijk?

Promoot vroeg

Ben je net bezig met de opstart van je eigen bedrijfje? Dan doe je er goed aan om nu al het één en ander de wereld in te slingeren. Maak veelvuldig gebruik van je netwerk en zet dit op alle mogelijke manieren in.Ddoor vroeg te beginnen met de promotie kan dit zich gedurende de opzet opbouwen. Vaak heeft dat namelijk even nodig en nu merk je er niets van als het nog maar klein is.

Van start met een plan

Starten zonder plan, dat is natuurlijk niet handig. Zonder plan ben je stuurloos en dat betekent dat je geen idee hebt of de zaken verlopen zoals ze dat zouden moeten doen. stel een realistisch plan op wat betreft de promotie van je bedrijf en de resultaten die dat moet opleveren. Alleen zo kan je bijhouden of je op koers zit. en of je waar nodig iets in je plan moet veranderen of aanscherpen. Ga ook na wat het precies is dat je wilt bereiken met je bedrijf, en wat voor financieel plan hierbij komt kijken. Zzpdaily.nl kan hier bijvoorbeeld al bij van pas komen.

Manieren voor promotie

Er zijn tal van manieren om te promoten. Je kan advertenties laten plaatsen in de stad of online maar je kan mensen ook stimuleren om een goed woordje voor je te doen hier en daar. Schrijf zelf een zakelijke blog waarin je een aspect van je bedrijf noemt, ook zo komen mensen die daar via internet naar zoeken dan bij jou terecht. Waar jij wellicht op die manier van anderen geleerd hebt, zo kan je jouw kennis ook weer doorgeven aan de volgende. Kijk hiervoor ook op de website zzpdaily.nl.

Het financiele plaatje

Een rekening openen bij een zakelijke bank is nog niet eens zo anders als een gewone rekening. De processen zijn in principe hetzelfde, maar bij je zakelijke bankrekening is het extra belangrijk dat je goed het overzicht houdt en blijft controleren en communiceren.

Veel succes, zzp’er!